Υλικά:
1 Κιλό αλεύρι μαλακό
1 Κουταλιά της σούπας αλάτι
2 Κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 Κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
25 γραμμάρια νωπή μαγιά
Εκτέλεση:
Διαλύουμε την μαγιά σε μισή κούπα χλιαρό νερό και την ανακατεύουμε με λίγο από το αλεύρι μας (2-3 κουταλιές κοσκινισμένο) μέχρι να γίνει χυλός. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε μέσα το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε ένα λακάκι στην μέση του μείγματος και ρίχνουμε το λάδι και την μαγιά. Αρχίζουμε το ζύμωμα ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή, ομοιόμορφη και να μην κολλάει στα δάχτυλα. Υπάρχει περίπτωση να μην χρειαστεί όλο το νερό.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπάλες ίδιου μεγέθους και τις αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστούν σε όγκο. Ανοίγουμε τις μπάλες σε αλευρωμένη επιφάνεια ώστε να γίνουν λεπτές πίτες με πάχος σχεδόν ένα δάχτυλο και διάμετρο 15 - 20 εκατοστά. Τις βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Κάνουμε με τα δάχτυλά μας μικρά λακάκια σε όλη την επιφάνειά τους και αλείφουμε με λίγο νερό. Ρίχνουμε απο πάνω σουσάμι και ψήνουμε στον φούρνο στις αντιστάσεις στην μεσαία θέση του φούρνου ή οπου λέει ο κατασκευαστής του φούρνου σας για το ψωμί. Μόλις ροδίσει τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου