Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Beef Wellington του Gordon Ramsay!


Η πιο δύσκολη συνταγή που έχω κάνει και φυσικά δεν ήταν δικιά μου, ήταν το περίφημο Beef Wellington του Gordon Ramsay! Παιδεύτηκα πολύ είναι η αλήθεια, αλλά το κατάφερα και το αποτέλεσμα ήταν ότι πιο νόστιμο έχω φάει σε μοσχαρίσιο κρέας! Η original συνταγή ήταν στα αγγλικά, οπότε για όσους θέλουν να την φτιάξουν είπα να την μεταφράσω και να την ανεβάσω εδώ!

Καλή επιτυχία σε όσους την δοκιμάσουν και μην φοβάστε την ταλαιπωρία, το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει! :)

Υλικά:
Για το μοσχάρι:
500 Γραμμάρια φιλέτο μοσχαριού (είναι συγκεκριμένο κυλινδρικό κομμάτι)
Μουστάρδα
1 Ζύμη σφολιάτας (έτοιμα φύλλα)
1 Κρόκος αυγού
20 γραμμάρια βούτυρο

Για την Duxelle μανιταριών:
250 Γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 Γραμμάρια φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
100ml Κρασί Madeira
100ml Ζωμός κότας
1 Φιλέτο στήθος κοτόπουλο (200 γραμμάρια)
20ml Κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά (Double Cream)
40 Γραμμάρια ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι - Πιπέρι

Για τις κρέπες:
1 Αυγό
125ml Γάλα
50 Γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 Γραμμάρια σχοινόπρασο
Αλάτι

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες με Worcestershire sauce.


Υλικά:
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Μισή κούπα ρύζι καρολίνα
1 Λάχανο
1 Πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 Πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
2 Καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 Ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 Σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 Ντομάτα
250ml χυμό ντομάτας
1 Μπουκάλι Worcestershire sauce
2 Κουταλιές του γλυκού πάπρικα
2 Κουταλιές του γλυκού ρίγανη
1 Κύβο ζωμό μοσχαριού
Ελαιόλαδο - Φρεσκοτριμμένο πιπέρι - Αλάτι