Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Σπιτική ζύμη για πίτσα.



Υλικά:
300 Γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 Γραμμάρια χλιαρό νερό
1 Φακελάκι ξηρή μαγιά
4 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι όσο αλμυρή την θέλουμε


Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε μέσα την ξηρή μαγιά. Αυτό το κάνουμε για να μην έρθει σε απευθείας επαφή η μαγιά με το αλάτι γιατί δε θα φουσκώσει. Σκεπάζουμε την μαγιά με το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια δεμένη ζύμη.

Σκεπάζουμε την λεκανίτσα με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά. Μόλις φουσκώσει την ξεφουσκώνουμε με τα χέρια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Αυτό ήταν η ζύμη μας είναι έτοιμη για χρήση σε ότι μας αρέσει.

Αν την χρησιμοποιήσουμε σε πίτσα την απλώνουμε με τα δάχτυλα στο ταψί μας που πρώτα έχουμε ελαφρώς λαδώσει και αφού προσθέσουμε τα υλικά που επιθυμούμε, την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στην κάτω κάτω θέση του φούρνου για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου