Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Κοτόπουλο με ρύζι, λαχανικά και σόγια σως.



Υλικά:
1 Κοτόπουλο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 Καρότο κομμένο σε κυβάκια
4 Πίκλες μικρές ψιλοκομμένες
1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 Κουταλιά της σούπας κάρυ
100 Γραμμάρια βούτυρο
1 Μπουκάλι σόγια σως 150 γρ.
2 Κούπες ρύζι κίτρινο
Πιπέρι


Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε από τυχόν πούπουλα το κοτόπουλο. Το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε το στραγγίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το ξεψαχνίζουμε. Από το ζουμί του σουρώνουμε 4 1/2 κούπες και τις κρατάμε στην άκρη. Κόβουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκιές και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό κότας που κρατήσαμε να βράσει και βάζουμε το ρύζι μας. Μόλις είναι έτοιμο και έχει πιει το νερό του. το τραβάμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να ετοιμάσουμε το υπόλοιπο φαγητό μας.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει και αρχίσει να αφρίζει ρίχνουμε το κάρυ και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο, τις πίκλες και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και στην συνέχεια ρίχνουμε όσο πιπέρι θέλουμε, την ντομάτα και τον μαϊντανό. Σοτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε για κάνα λεπτό μέχρι να πιει ότι υγρά έχει, αν έχει. Προσθέτουμε την σόγια σως, ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε μέχρι να τραβήξει λίγο η σάλτσα μας. Τέλος πριν το τραβήξουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι μας που το έχουμε ετοιμάσει από πριν και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου