Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Γιουβαρλάκια με μανιτάρια και γιαούρτι.


Υλικά:
Για τα Γιουβαρλάκια:
500 Γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
Μισή κούπα ρύζι καρολίνα
1 Κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 Σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 Κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά της σούπας ρίγανη
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 Αυγό
Αλάτι - Πιπέρι

Για την σούπα:
250 Γραμμάρια λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/3 της κούπας ρύζι καρολίνα
1 Κουταλιά της σούπας βεγκέτα
200 Γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
2 1/2 Λίτρα βραστό νερό
Ελαιόλαδο - Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και ζυμώνουμε καλά ώστε να ενωθούν. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Μετά το μισάωρο βγάζουμε το μείγμα μας από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους και να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη. Κατόπιν ρίχνουμε τα 2 1/2 λίτρα βραστό νερό, το ρύζι, τα γιουβαρλάκια, την βεγκέτα και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας για 40 λεπτά.

Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο το τραβάμε από την φωτιά.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, τον άνηθο και προσθέτουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού μας. Με την βοήθεια ενός σύρματος χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν μια ρευστή σάλτσα. Προσθέτουμε την σάλτσα στο φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου