Υλικά:
500 Γραμμάρια ρεβίθια αποφλοιωμένα
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1 Κουταλιά του γλυκού κάρυ
1 Κουταλιά της σούπας κύμινο
1 Κουταλιά της σούπας δυόσμο
4 Κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 Φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Έξτρα αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ αφήνουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.
Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια μας. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός και τον αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αλέθουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ και τα προσθέτουμε στα ρεβίθια. Προσθέτουμε την πάπρικα, το κάρυ, το κύμινο, τον δυόσμο, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο. Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Με την βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας παίρνουμε λίγη ζύμη και σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια. Τα αλευρώνουμε ελαφρώς και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Μόλις το λάδι μας είναι καυτό, αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Όσα είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια. Συνοδεύονται πολύ ωραία με στραγγιστό γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου