Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Αλμυρό κέικ με φρέσκα μανιτάρια και πιπεριά.



Υλικά:
100 Γραμμάτια φρέσκα λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 Κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
200 Γραμμάτια μιξ τριμμένων τυριών
100 Γραμμάρια φέτα λιωμένη στο χέρι
100 Γραμμάρια γκούντα κομμένο σε μικρά κυβάκια
250 Γραμμάρια βούτυρο
500 Γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 Αυγά
2 Κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
1 Κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν είναι έτοιμο το προσθέτουμε μαζί με. το αλάτι, την ζάχαρη, τον μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν καλά. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθεί με το μείγμα. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι, οπότε προσέχουμε και αν δούμε πως το μείγμα μας πάει να σφίξει πολύ δεν προσθέτουμε άλλο. Τέλος προσθέτουμε την φέτα, το γκούντα, το μιξ τυριών, τα μανιτάρια, την πιπεριά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα ώστε να ενωθούν τα υλικά. Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε μια φόρμα για κέικ την οποία πρώτα έχουμε αλείψει με βούτυρο και αλευρώσει ελαφρώς.

Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν είναι έτοιμο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου