Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Ψαρόσουπα με πορτοκάλι και τζίντζερ.


Υλικά:
1 Μεγάλο ψάρι για σούπα (1 κιλό)
3 Πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 Στικ σέλερι (οι κορμοί κομμένοι σε ροδέλες, τα φύλλα ψιλοκομμένα)
1 Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 Τζίντζερ (μέτριο μέγεθος) ψιλοκομμένο
1 Πορτοκάλι (το χυμό και το ξύσμα του)
2 Λεμόνια (το χυμό και το ξύσμα τους)
1 Κούπα φιδέ ψιλό
1 Μπουκάλι σόγια σως
1 Κύβο λαχανικών
2 Κουταλιές του γλυκού δυόσμο
Πιπέρι - Αλάτι - Ελαιόλαδο

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικα κοτόπουλου.


Υλικά:
1 Χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
10 Αυγά
1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 Φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Καρότο τριμμένο
2 Σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 Κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Μισό ποτήρι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
6 Φέτες καπνιστό κασέρι
Γάλα
Αλάτι - Πιπέρι