Υλικά:
1 Χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
10 Αυγά
1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 Φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Καρότο τριμμένο
2 Σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 Κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Μισό ποτήρι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
6 Φέτες καπνιστό κασέρι
Γάλα
Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση:
Με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά μέχρι να μαραθεί το καρότο. Ρίχνουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά μαζί με τα λαχανικά μας. Δυναμώνουμε την φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τελείως τα υγρά. Τραβάμε το μείγμα μας από την φωτιά, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ρίγανη και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ενα μπολ με λίγο γάλα χτυπάμε τα αυγά μας μέχρι να ενωθούν.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και το λαδώνουμε καλά. Αν δεν έχουμε αντικολλητικό μετά το λάδωμα του, προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά και φροντίζουμε να καλύψει όλο το ταψί και τα τοιχώματά του.
Αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψί και το απλώνουμε καλά. Ρίχνουμε απο πάνω τα χτυπημένα αυγά έτσι ωστε να πάνε παντού στο μείγμα μας. Υπολογίζουμε με το μάτι πως θα κοπούν έξι κομμάτια. Προσθέτουμε τις 6 φέτες κασέρι στο κέντρο του κάθε κομματιού που υπολογίσαμε πως θα κοπεί μετά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα. Το βγάζουμε μόλις δούμε οτι το αυγό μας έχει πάρει ωραίο ανοιχτό καφετί χρώμα και δεν έχει άψητα σημεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου