Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Ψαρόσουπα με πορτοκάλι και τζίντζερ.


Υλικά:
1 Μεγάλο ψάρι για σούπα (1 κιλό)
3 Πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 Στικ σέλερι (οι κορμοί κομμένοι σε ροδέλες, τα φύλλα ψιλοκομμένα)
1 Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 Τζίντζερ (μέτριο μέγεθος) ψιλοκομμένο
1 Πορτοκάλι (το χυμό και το ξύσμα του)
2 Λεμόνια (το χυμό και το ξύσμα τους)
1 Κούπα φιδέ ψιλό
1 Μπουκάλι σόγια σως
1 Κύβο λαχανικών
2 Κουταλιές του γλυκού δυόσμο
Πιπέρι - Αλάτι - Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βράζουμε το ψάρι σε 4 λίτρα νερό. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε απο το νερό, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και στην συνέχεια το ξεψαχνίζουμε προσεκτικά μην μείνουν κόκκαλα. Σουρώνουμε το νερό που έβρασε το ψάρι μας και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε μέσα στο νερό όλα μας τα λαχανικά, τους χυμούς, τα ξύσματα, την σόγιας σως και τον κύβο. Ρίχνουμε τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Προσθέτουμε το ψάρι και τον φιδέ λίγο πριν τελειώσει το φαγητό μας και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου