Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Ριζότο με λουκάνικο κοτόπουλου και σως γιαουρτιού.



Υλικά:
2 Ποτήρια ρύζι κίτρινο
1 Χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλο (κομμένο σε μισές ροδέλες)
1 Λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
2 Καρότα τριμμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Στικ σέλερι μαζί με τα φύλλα ψιλοκομμένα
1 Σκελίδα σκόρδο
1 Κρεμμύδι
1 Ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί ημίγλυκο
1 Κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
2 Κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά της σούπας μέλι
1 Κουταλιά του γλυκού γλυκάνισο
1 Κουπάκι γιαούρτι
Αλάτι - Πιπέρι - Ζάχαρη - Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 ποτήρια νερό, λίγο αλάτι και το ρύζι μας. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει το νερό του. Μόλις είναι έτοιμο το τραβάμε από την φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε μια πρέζα ζάχαρη και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σέλερι (μόνο τους κορμούς, όχι τα φύλλα), μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε μαζί για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο και τα φύλλα από το σέλερι. Μόλις μαραθούν, ανεβάζουμε την φωτιά στο δυνατό και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως ότι υγρό υπάρχει. Μόλις στεγνώσει το τραβάμε από την φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μέλι, την μουστάρδα, το μπαλσάμικο, τον γλυκάνισο και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας σε μια σως γιαουρτιού.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα λουκάνικα και την σως γιαουρτιού μας στο ρύζι. Ανακατεύουμε καλά να πάνε όλα τα υλικά παντού και είναι έτοιμο. Αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα αλάτι ή πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου