Υλικά:
Ενάμιση κιλό μοσχάρι (ποντίκι) κομμένο σε κομμάτια
2 καρότα κομμένα σε κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
400 γραμμάρια λευκά ή καφέ μανιτάρια κομμένα στην μέση
Μια ντομάτα χτυπημένη στο μπλέντερ
Μια κονσέρβα κονσκασέ
3 κουταλιές του γλυκού ρίγανη περασμένη απο μεταλλική σίτα για να γίνει σκόνη
5 μπιλάκια μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κύβο μοσχάρι
300 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί
3 λίτρα νερό
1 συσκευασία χυλοπίτες
Φρσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο