Υλικά:
Ένας μεγάλος μπακαλιάρος φρέσκος 2,5 - 3 κιλά (κόψτε το κεφάλι και λίγο από τον σβέρκο και κρατήστε το στην κατάψυξη για μια λαχταριστή ψαρόσουπα).
2 Κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.
2 Πατάτες κομμένες σε φέτες (κόβουμε καμιά δεκαριά φέτες λεπτές σαν χαρτί και τις κρατάμε στην άκρη).
2 Καρότα τριμμένα στον τρίφτη
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκκομένο
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Κρεμμύδι
2 Κουταλιές του γλυκού γλυκάνισο
1 Κουταλιά της σούπας μέλι
1 Ντομάτα
500ml Κόκκινο κρασί ημίγλυκο
250ml Χυμό ντομάτας
Ελαιόλαδο - Αλάτι - Φρεσκοτριμμένο πιπέρι