Υλικά:
25 Κιλά ντομάτες ρόμα
Ενάμιση κιλό κρεμμύδια
Δυο κιλά πιπεριές Φλωρίνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι - Ζάχαρη
35 - 40 βάζα (ανάλογα το μέγεθος τους) τα οποία φροντίζουμε να τα έχουμε απο πριν αποστειρωμένα.
Η δοσολογία των υλικών είναι για συγκεκριμένα κιλά ντομάτας, αν επιθυμείτε να κάνετε περισσότερη σάλτσα, προσαρμόστε τα ανάλογα.
Η δοσολογία των υλικών είναι για συγκεκριμένα κιλά ντομάτας, αν επιθυμείτε να κάνετε περισσότερη σάλτσα, προσαρμόστε τα ανάλογα.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε όλα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά μεταξύ τους ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις ντομάτες από το κοτσανάκι τους. Τις χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός.
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 5 κιλά από τον πολτό της ντομάτας, με την κουτάλα που σερβίρουμε σούπες από το μείγμα κρεμμυδιού/πιπεριάς 3 γεμάτες κουταλιές, 4 κουταλιές της σούπας αλάτι, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ένα ποτήρι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη (έτσι όπως είναι καυτή), γεμίζουμε ένα ένα τα βάζα μέχρι το χείλος τους και τα σφραγίζουμε σφιχτά με το καπάκι τους. Χτυπάμε δυνατά το καπάκι απο πάνω με το χέρι μας και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν καλά.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα κιλά ντομάτας, πάντα όμως με 5 κιλά ντομάτας σε κάθε κατσαρόλα και την συγκεκριμένη δοσολογία των υπόλοιπων υλικών.
Τip: Το γέμισμα των βάζων γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, χωρίς να λερώνετε τα βάζα ή τον πάγκο σας και χωρίς να κινδυνεύετε να καείτε από την καυτή σάλτσα, με ένα μπρίκι!
Τip: Το γέμισμα των βάζων γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, χωρίς να λερώνετε τα βάζα ή τον πάγκο σας και χωρίς να κινδυνεύετε να καείτε από την καυτή σάλτσα, με ένα μπρίκι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου