Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Πικάντικη λεμονάτη κρεμμυδόσουπα.


Υλικά:
4 λίτρα ζωμός κότας (κατά προτίμηση ο ζωμός κότας να είναι από βρασμένο κοτόπουλο και όχι απο κύβο κότας)
Μισή κούπα ρύζι καρολίνα
2 καρότα κομμένα σε φέτες
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
Χυμό από δυο λεμόνια
Ξύσμα απο ένα λεμόνι
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλιά του γλυκού κάρυ
Μπούκοβο (όσο πικάντικο το θέλουμε)
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα μας (αν είναι απο βρασμένη κότα τον σουρώνουμε πρώτα) και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα κρεμμυδάκια μας. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό. Προσθέτουμε τα καρότα, το κάρυ, το μπούκοβο, τον κύβο λαχανικών, το ξύσμα λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την σούπα μας να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και τα καρότα.

Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε το ρύζι και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει μέχρι να σκάσει (γίνει) το ρύζι μας. Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Αν δεν μας φαίνεται αρκετά πικάντικο (ανάλογα με τα γούστα μας), προσθέτουμε έξτρα μπούκοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου