Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ρολό πίτσα με πέστο βασιλικού και λουκάνικο κοτόπουλου.


Υλικά:
3 Λουκάνικα για Hot Dog από κοτόπουλο, κομμένα σε ροδέλες
6 Φέτες γκούντα
1 Μικρή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Μικρό βαζάκι σάλτσας πέστο βασιλικού
Ελαιόλαδο
Ρίγανη

Για την ζύμη δείτε την σπιτική και εύκολη συνταγή εδώ!


Εκτέλεση:
Αφού έχουμε ετοιμάσει την ζύμη μας την κάνουμε μια μπαλίτσα και την ακουμπάμε πάνω σε καθαρή και λεία επιφάνεια. Πιέζουμε την μπαλίτσα με το χέρι να γίνει επίπεδη και στρογγυλή. Με την βοήθεια ενός πλάστη την απλώνουμε σε ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο πίτσας, γυρνώντας την μια με δυο φορές προσεκτικά για να μην ανοίξει.

Στη συνέχεια απλώνουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού  την σάλτσα πέστο σε όλη την επιφάνεια την ζύμης μας. Προσοχή δε θα χρειαστεί όλο το βαζάκι της σάλτσας, οπότε μη το παρακάνετε με την ποσότητα της σάλτσας. Απλώνουμε πάνω στην σάλτσα και στο κέντρο της ζύμης σε δυο σειρές, τις φέτες γκούντα. Κατόπιν σκορπάμε από πάνω τις ροδέλες λουκάνικου και την πιπεριά.

Πολύ προσεκτικά ξεκινάμε να τυλίγουμε την ζύμη μας από την άκρη όσο πιο σφιχτά γίνεται, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιόμορφο σφιχτό ρολό. Διπλώνουμε την ζύμη στις άκρες με το χέρι μας ώστε να σφραγίσει το ρολό μας. Το μεταφέρουμε πολύ προσεκτικά σε ένα ταψί μου έχουμε στρώσει προηγουμένως με λαδόκολλα. Με ένα μεγάλο πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σταθερά και με προσοχή το ρολό μας σε ίσα κομμάτια με πάχος περίπου τρία δάχτυλα το καθένα. Με την βοήθεια του μαχαιριού ελαφρώς τα χωρίζουμε μεταξύ τους. Αλείφουμε τα κομμάτια με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα και στην προτελευταία θέση, μέχρι να ροδίσει το ρολό μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου