Υλικά:
Για το φρικασέ:
500 Γραμμάρια μοσχαρίσιο στήθος κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
500 Γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
1 Μαρούλι
4 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 Φινόκιο ψιλοκομμένο
2 Στικ σέλερι ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά του γλυκού δυόσμο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 Κουταλιά του γλυκού δυόσμο
1 Κύβο μοσχαριού
50 Γραμμάρια μπαλσάμικο ξύδι
Ελαιόλαδο - Αλάτι - Πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
Χυμό από δυο λεμόνια
2 Αυγά
Εκτέλεση:
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κρέατος και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε το κρέας με το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε στην κατσαρόλα ενάμιση λίτρο ζεστό νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει για 2 ώρες. Συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί ώστε το κρέας μας να είναι πάντα καλυμμένο.
Μετά το δίωρο ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να γεμίσουν τα 3/4 της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά, δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για μισή ώρα, ώστε να μειωθούν τα υγρά στο μισό και να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο το τραβάμε από την φωτιά και το αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί.
Σε ένα μπολ με την βοήθεια ενός σύρματος χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού. Συνεχίζοντας το χτύπημα χωρίς να σταματήσουμε καθόλου, προσθέτουμε σιγά σιγά με την κουτάλα ζουμί από το φαγητό μας. Συνολικά θέλουμε τρεις γεμάτες κουτάλες ζουμί. Μόλις τα αυγά μας ενωθούν με το ζουμί του φαγητού μας, τα αδειάζουμε μέσα στο φαγητό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου