Υλικά:
1 Κοτόπουλο βρασμένο, ξεψαχνισμένο και ψιλοκομμένο
2 Μελιτζάνες μεγάλες κομμένες σε λεπτές φέτες
4 Πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 Καρότο κομμένο σε φέτες
1 Μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 Κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 Στικ σέλερι μαζί με τα φύλλα του ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 Κουταλιά του γλυκού κάρυ
1 Κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1 Κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 Κουταλιά του γλυκού θυμάρι
2 Φρυγανιές μπριός τριμμένες
250ml Χυμό ντομάτας
Για την μπεσαμέλ την κάνω όπως θα γινόταν κανονικά με γάλα light (δεν παίρνω ποτέ έτοιμη) και απλά προσθέτω ένα κουπάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%.
Εκτέλεση:
Ξεπικρίζω για μισή ώρα τις φέτες μελιτζάνας σε μπόλικο αλάτι και μετά τις ξεπλένω. Ψήνω για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, πάνω σε λαδόκολλα και αλειμένες με λίγο ελαιόλαδο τις φέτες πατάτας και μελιτζάνας. Τις αφήνω στην άκρη να κρυώσουν. Βράζω για 5 λεπτά τα καρότα ίσα ίσα να μαλακώσουν. Σοτάρω σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με την ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει καλά. Ρίχνω το σέλερι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρω για 5 λεπτά. Ρίχνω το κοτόπουλο, το κάρυ, την πάπρικα, το θυμάρι, το σκόρδο, το πιπέρι, ανακατεύω καλά και σοτάρω για ακόμα 5 λεπτά. Ρίχνω τον χυμό ντομάτας και ελάχιστο νερό για διαλύσει λίγο τον χυμό. Αλατίζω, ανακατεύω καλά και μόλις τραβήξουν τα υγρά το τραβάω από την φωτιά.
Συναρμολόγηση:
Λαδώνω τον πάτο ενός μέτριου ταψιού και βάζω μια στρώση πατάτες. Στη συνέχεια μια στρώση μελιτζάνες και απο πάνω τα καρότα. Ρίχνω λίγο αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζω λίγο θυμάρι. Βάζω μια στρώση απο το 1/3 του κοτόπουλου. Μετά άλλη μια στρώση πατάτες, απο πάνω μια στρώση μελιτζάνες, αλατίζω, ρίχνω πιπέρι και λίγο θυμάρι και απλώνω το υπόλοιπο κοτόπουλο. Πιέζω ελαφρά με μια κουτάλα τα υλικά ωστέ να γίνει επίπεδη η επιφάνεια. Ρίχνω απο πάνω την μπεσαμέλ ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλο το φαγητό. Πασπαλίζω απο επάνω την τριμμένη φρυγανιά μπριός και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Λαδώνω τον πάτο ενός μέτριου ταψιού και βάζω μια στρώση πατάτες. Στη συνέχεια μια στρώση μελιτζάνες και απο πάνω τα καρότα. Ρίχνω λίγο αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζω λίγο θυμάρι. Βάζω μια στρώση απο το 1/3 του κοτόπουλου. Μετά άλλη μια στρώση πατάτες, απο πάνω μια στρώση μελιτζάνες, αλατίζω, ρίχνω πιπέρι και λίγο θυμάρι και απλώνω το υπόλοιπο κοτόπουλο. Πιέζω ελαφρά με μια κουτάλα τα υλικά ωστέ να γίνει επίπεδη η επιφάνεια. Ρίχνω απο πάνω την μπεσαμέλ ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλο το φαγητό. Πασπαλίζω απο επάνω την τριμμένη φρυγανιά μπριός και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου