Υλικά:
Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
Μισή κούπα ρύζι καρολίνα
1 Καρότο τριμμένο
1 Καρότο κομμένο σε κομμάτια
8 Κολοκυθάκια μεγάλα
2 Πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 Ντομάτα χτυπημένη στο μπλέντερ
250ml Χυμό ντομάτας
1 Κουταλιά του γλυκού ξερό βασιλικό
1 Κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό
1 Στικ σέλερι μαζί με τα φύλλα ψιλοκομμένο στο μπλέντερ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μπλέντερ
Εκτέλεση:
Κόβουμε την μέση και αδειάζουμε τα κολοκυθάκια από την ψίχα τους. Κρατάμε την μισή ψίχα στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το καρότο το τριμμένο, το κρεμμύδι, το σέλερι, την κουταλιά γλυκού βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη μας. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια
μας και τα τοποθετούμε στην γάστρα. Αν περισσέψει γέμιση, την πλάθουμε σε μπαλίτσες και τις βάζουμε στην γάστρα. Βάζουμε το καρότο που έχουμε σε κομμάτια και τις πατάτες μέσα στην γάστρα.
Την ψύχα που κρατήσαμε την χτυπάμε στον μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός και την ανακατεύουμε με τον χυμό ντομάτας, την ντομάτα και την κουταλιά σούπας ξερό βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το φαγητό μας με την σάλτσα. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε με νερό (αν έχουμε ζωμό κοτόπουλου ακόμα καλύτερα για έξτρα γεύση) μέχρι να καλυφτεί ίσα ίσα το φαγητό μας.
Το ψήνουμε σκεπασμένο για μια ώρα στον φούρνο στους 180 βαθμούς και στην συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να τραβήξουν λίγο τα υγρά και να είναι μαλακά τα λαχανικά μας. Αν δούμε οτι πάνε να αρπάξουν τα κολοκυθάκια μας, τα γυρνάμε με ένα κουτάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου