Για τα μπιφτέκια:
Υλικά:
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο.
1 Αυγό
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μπλέντερ
1 Στικ σέλερι μαζί με τα φύλλα του ψιλοκομμένο στο μπλέντερ
1 Κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά του γλυκού κάρυ
4 Φρυγανιές μπριός τριμμένες
1 Κουταλιά της σούπας γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Σκεπάζουμε το μπολ με ζελατίνα και το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο.
Αν θέλουμε να τα κάνουμε γεμιστά, αντί να πλάσουμε κανονικά μπιφτέκια, τα ανοίγουμε πιο μεγάλα και λεπτά, βάζουμε στο κέντρο ένα κομματάκι από τυρί ή φέτα που θέλουμε και το κλείνουμε σαν πιτάκι. Κλείνουμε καλά με τα δάχτυλά μας την ραφή και είναι έτοιμο.
Ψήνουμε στον φούρνο στο γκριλ για μισή ώρα, σε σχάρα. Στα 2/3 της ώρας τα γυρνάμε για να ψηθούν ομοιόμορφα. Μόλις πάρουν καλό χρώμα είναι έτοιμα.
Για το τηγανιτό ρύζι:
Υλικά:
1 Κούπα ρύζι κίτρινο
1 Κουταλιά της σούπας κάρυ
2 Στικ σέλερι ψιλοκομμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά του γλυκού πάπρικα
4 Αυγά
2 Καρότα τριμμένα
1 Κουταλιά του γλυκού βασιλικό ξερό
2 Κουταλιές της σούπας βούτυρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι - Αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε δυο κούπες αλατισμένο νερό το ρύζι και μόλις πιει το νερό του το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με μια πετσέτα.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι
τσιγαρίζουμε το βούτυρο μέχρι να κάνει φουσκάλες. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το καρότο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το κάρυ, την πάπρικα, τον βασιλικό, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάνε παντού.
Ρίχνουμε τα αυγά και χωρίς να σταματήσουμε ανακατεύουμε μέχρι τα αυγά να ψηθούν και να ενωθούν με το μείγμα λαχανικών. Προσέχουμε μην κολλήσει κάτω το αυγό, γιαυτό το ανακάτεμα το κάνουμε με σπάτουλα, ώστε να ξύνουμε τον πάτο του σκεύους.
Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 3 -5 λεπτά μέχρι το μείγμα να ενωθεί καλά με το ρύζι και να γίνει ομοιόμορφο και σπυρωτό. Το τραβάμε από την φωτιά τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, ανακατεύουμε και έτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου