Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ομελέτα φούρνου με μαρούλι, σέλερι και μπαλσάμικο.


Υλικά:
4 Αυγά
2 Στικ σέλερι ψιλοκομμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 Μεγάλα φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο σε σκόνη
50 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 Κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Λίγο εβαπορέ γάλα light
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι - Πιπέρι - Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το μαρούλι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί και να χάσει τα υγρά του. Ρίχνουμε το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το δενδρολίβανο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε, τραβάμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και λιγάκι γάλα. Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα των λαχανικών μας. Τρίβουμε την φέτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, μέχρι να δέσουν.

Σε ένα μικρό ταψάκι που έχουμε λαδώσει καλά, ρίχνουμε την φρυγανιά και φροντίζουμε να πάει παντού. Με αυτό τον τρόπο δεν θα κολλήσει η ομελέτα μας. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και φροντίζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το αυγό και να πάρει ωραίο χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου