Υλικά:
Δύο χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου κομμένα σε ροδέλες
Δύο μεγάλα λευκά μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια
Ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Τρια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Δυο καρότα τριμμένα στον τρίφτη
Μια κουτάλια του γλυκού πάπρικα
Μια κουταλιά της σούπας πελτέ διαλυμένο σε 400ml νερό
Ένα κουτάκι μπύρα ΑΛΦΑ.
Ένα κύβο κότας
Ελαιόλαδο - Αλάτι - Φρσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρω τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνω τα μανιτάρια και τα σοτάρω για λίγο ώστε να χάσουν το νερό τους. Ρίχνω το καρότο μαζί με το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτω τα λουκάνικα, ανεβάζω την φωτιά στο δυνατό και τα σοτάρω τόσο ώστε να βγάλουν το λίπος τους. Σβήνω με την μπύρα και αφήνω να κοχλάσει μέχρι να ελαττωθεί στο μισό. Ρίχνω τον πελτέ με το νερό
, τον κύβο, την πάπρικα, το πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύω καλά και χωρίς να χαμηλώσω την φωτιά βράζω μέχρι να δέσει και να χυλώσει η σάλτσα μου. Το τραβάω απο την φωτιά και το ανακατεύω με το ζυμαρικό που έχω ήδη έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου