Υλικά:
6 Τορτίγιες
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
6 Κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο πελτέ ντομάτας
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Στικ σέλερι ψιλοκομμένα
2 Σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 Κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 Κουταλιά του γλυκού κίμυνο
400 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ
Worcestershire σος
6 οδοντογλυφίδες μουσκεμένες σε νερό (για το κλείσιμο της τορτίγιας)
Ελαιόλαδο - Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε την κατσαρόλα να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο. Αφήνουμε τα υγρά να εξατμιστούν και ρίχνουμε τον πελτέ, την ρίγανη, το κύμινο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2/3 από το μπουκάλι με την Worcestershire σος και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις στεγνώσει ο κιμάς τον κατεβάζουμε από τον φωτιά και τον αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τυχόν υγρά ή λίπη που έμειναν.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις τορτίγιες μας για να μαλακώσουν ωστε να δουλεύονται εύκολα και να μη σπάσουν. Απλώνουμε σε κάθε τορτίγια ίσες ποσότητες κιμά και βάζουμε απο πάνω του λίγο τριμμένο τσένταρ. Πιάνουμε μια αριστερή και μια δεξιά πλευρά της τορτίγιας και τις διπλώνουμε προς το κέντρο της, όχι όμως μέχρι μέσα. Πιάνουμε την κάτω πλευρά της και την διπλώνουμε μέχρι το κέντρο. Τυλίγουμε την τορτίγια μέχρι η πάνω πλευρά να κλείσει σαν φάκελος. Με μια οδοντογλυφίδα σφραγίζουμε την πάνω πλευρά της τορτίγιας. Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε προσεκτικά τις τορτίγιες ίσα που να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βάζουμε τις τορτίγιες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε απο πάνω τους το υπόλοιπο τσένταρ. Ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τσένταρ.
Σερβίρουμε με δροσερό γιαούρτι!
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε έξτρα σάλτσα για βουτιές!
Εγώ έφτιαξα μια σάλτσα με την υπόλοιπη Worcestershire σος, 2 κουταλιές πελτέ, λίγο κύμινο, λίγη ρίγανη, ένα κρεμμύδι τριμμένο στο μπλέντερ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στην συνέχεια την σούρωσα και με το υγρό της έφτιαξα μανιτάρια για γαρνίρισμα. Την σουρωμένη σάλτσα την ρίχνουμε πάνω από τα Chiimichanga ή την βάζουμε σε μπολ για βουτιές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου