Υλικά:
1 Κοτόπουλο ολόκληρο
1 Πακέτο κριθαράκι μέτριο
3 Κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 Λεμόνια (τον χυμό τους)
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 Κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 Κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
2 Φύλλα δάφνης
1 Κύβος κότας
Εκτέλεση:
Βάζουμε το κοτόπουλο στην γάστρα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο μέχρι να ενωθούν. Περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλό μας ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε την γάστρα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε έξι κούπες νερό, το ζεσταίνουμε και διαλύουμε τον κύβο κότας για να γίνει ο ζωμός μας.
Μόλις περάσει μια ώρα βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε την γάστρα και προσεκτικά το γυρνάμε από την άλλη. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε σε όλο το κοτόπουλο λίγα από τα ζουμιά που έχει. Ρίχνουμε τα λαχανικά γύρω του και λίγα επάνω του. Ρίχνουμε το κριθαράκι μας γύρω απο το κοτόπουλο. Ρίχνουμε τον ζωμό, την δάφνη, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε με ξεσκέπαστη την γάστρα στον φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να γίνει το κριθαράκι μας και να τραβήξουν τα υγρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου