Υλικά:
1 Πακέτο μακαρόνια Νο-6 ή Νο-10
1 Παντζάρι μέτριο (βολβός)
2 Κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 Κουταλιά του γλυκού κάρυ
2 Κουταλιές του γλυκού βεγκέτα
1 Σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο - Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το παντζάρι μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το νερό και το ξεφλουδίζουμε. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, ρίχνοντας στο νερό που θα βράσουν, το κάρυ, την βεγκέτα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσουν πριν τα σουρώσουμε κρατάμε μια κούπα από το νερό που έχουν βράσει. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα που τα είχαμε, λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Όπως είναι ζεστό το μάτι της κουζίνας, βάζουμε επάνω την κατσαρόλα και αφήνουμε το λάδι λίγο να κάψει. Ρίχνουμε πάλι τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά να λαδώσουν και τα τραβάμε από το μάτι.
Βάζουμε στο μπλέντερ το παντζάρι και το σκόρδο. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια που έχουμε κρατήσει στην άκρη και τον πολτό από το παντζάρι και το σκόρδο. Το αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση σε δυνατή φωτιά και το κρατάμε εκεί για 5 λεπτά. Το τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι. Με ένα σύρμα το ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά μας.
Το ρίχνουμε στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου