Υλικά:
Μισό κιλό φτερούγες κοτόπουλου
Μισό κιλό φρέσκα λευκά μανιτάρια
1 Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Μια κούπα ρύζι καρολίνα
Μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ
Μια κουταλιά της σούπας βούτυρο
Χυμό από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο - Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις φτερούγες και τις βάζουμε να βράσουν σε 4 λίτρα νερό. Μόλις είναι έτοιμες τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε τον ζωμό. Τον κρατάμε στην άκρη και ξεψαχνίζουμε τις φτερούγες.
Στην κατσαρόλα που προηγουμένως είχαμε τον ζωμό, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό τους. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε το βούτυρο και το κάρυ. Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό μας.
Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μόλις το ρύζι μας έχει γίνει, τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και η σούπα μας είναι έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου