Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Γεμιστά με κιμά και πράσο. (Συνταγή φίλου)


Υλικά:
4 Πιπεριές
4 Ντομάτες
1 Πράσο ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
300 Γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
300 Γραμμάρια ρύζι γλασέ
1 Κουταλάκι του γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι - Πιπέρι - Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Κόβουμε τα καπάκια και καθαρίζουμε τις καρδιές από τις πιπεριές μας. Κρατάμε στην άκρη τις καρδιές τους χωρίς τα σπόρια. Κόβουμε τον πάτο από τις ντομάτες μας ωστε να γίνει καπάκι. Αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι όσο καλύτερα γίνεται την σάρκα τους και την κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μπλέντερ την σάρκα από τις ντομάτες και τις καρδιές από τις πιπεριές, μέχρι να γίνουν ένας πολτός.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι μαζί με τον πολτό, αλάτι, πιπέρι και λίγο νεράκι. Βράζουμε την γέμισή μας μέχρι να τραβήξει λίγο η σάλτσα και να σκάσει το ρύζι (15 λεπτά περίπου ωστε να είναι μισοψημένο). Ένα λεπτό πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά και τραβάμε την γέμιση από την φωτιά.

Τρυπάμε σε δυο τρία σημεία τις πιπεριές και τις ντομάτες με ένα πιρούνι. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το εσωτερικό τους. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες μας με την γέμισή μας και τις τοποθετούμε ξαπλωμένες σε ένα βαθύ ταψάκι.Αν περισσέψει γέμιση την ρίχνουμε ανάμεσα στα γεμιστά μας. Συμπληρώνουμε νερό στο ταψί μας ωστέ να είναι λίγο πάνω από την μέση των γεμιστών μας.

Πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι την επιφάνεια των γεμιστών και τρίβουμε απο πάνω τους φρέσκο πιπέρι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο τα γεμιστά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. Μόλις πάρουν χρώμα οι πιπεριές μας τις γυρνάμε προσεκτικά και τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά. Όταν είναι έτοιμες, βγάζουμε το φαγητό μας από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα πριν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου