Υλικά:
(Για 3 ρολά)
800 Γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
18 Φέτες μπέικον
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
100 Γραμμάρια κεφαλογραβιέρα Κρήτης κομμένη σε λωρίδες
100 Γραμμάρια γκούντα κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 Φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε μισές φέτες
2 Αυγά
4 Φρυγανιές τριμμένες στο μούλτι
2 Κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά της σούπας γάλα εβαπορέ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομένο
2 Σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 Κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 Κουταλιά της σούπας μαϊντανό
Αλάτι - Πιπέρι - Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το γκούντα, τα αυγά, την φρυγανιά, την μουστάρδα, το γάλα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και ζυμώνουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να είναι ομοιόμορφο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού ψησίματος και τοποθετούμε 6 φέτες μπέικον την μια δίπλα στην άλλη ώστε να σχηματίσουν ένα παραλληλόγραμμο. Προσέχουμε η πλευρά της μια φέτας να καλύπτει ελαφρά την πλευρά της επόμενης φέτας, για να μην ανοίξει το ρολό στο ψήσιμο. Βάζουμε το 1/3 από το μείγμα του κιμά μας πάνω στο μπέικον και το απλώνουμε προσεχτικά ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο λεπτό στρώμα κιμά. Προσέχουμε να αφήσουμε σχεδόν δυο δάχτυλα κενό από τις άκρες του μπέικον. Βάζουμε στο κέντρο του κιμά, αλλά σε όλο το μήκος του, λίγες φέτες μανιταριών, λίγες λωρίδες πιπεριάς και κεφαλογραβιέρας.
Με την βοήθεια του χαρτιού τυλίγουμε προσεχτικά και σφιχτά το ρολό. Στρίβουμε τις άκρες του σαν καραμέλα και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα άλλα δυο ρολά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί και τα ψήνουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος για ακόμα 15 λεπτά. Στη συνέχεια ανεβάζουμε το ταψί στην μεσαία θέση του φούρνου μας και τα ψήνουμε στη μεσαία σκάλα του γκριλ με αέρα. Μόλις ροδίσουν καλά τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν και απο εκεί. Προαιρετικά δυο λεπτά πριν τα βγάλουμε μπορούμε να τρίψουμε λίγο γκούντα απο πάνω τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου