Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Κορμός σοκολάτας με μαύρη ζάχαρη.


Υλικά:
Για τον κορμό:
Μια κούπα μαύρη ζάχαρη
2 Πακέτα μπισκότα πτι μπερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
250 Γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 Κοφτές κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
2 Βανίλιες
1 Σφηνάκι κονιάκ
Μισή κούπα καρυδόψιχα
Μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα

Για την γκανάζ:
120 Γραμμάρια σοκολάτα υγείας
1 Κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
1/4 της κουταλιάς του γλυκού κανέλα
Μισό σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας. Τα ραντίζουμε με λίγο γάλα. Χτυπάμε στο μπλέντερ την ζάχαρη ώστε να γίνει σκόνη και την προσθέτουμε στα μπισκότα. Βάζουμε την καρυδόψιχα στο μπλέντερ και την σπάμε μέχρι να γίνει μικρά κομμάτια. Την ρίχνουμε και αυτή στα μπισκότα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο στα μπισκότα.

Αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα μας μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά σε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκάλι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και πλάθουμε έναν μακρόστενο κορμό, σαν φρατζόλα ψωμιού. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.

Για την γκανάζ σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει. Πάνω στο κατσαρολάκι χωρίς όμως να ακουμπάει το νερό, προσαρμόζουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα σε αυτό την σοκολάτα που έχουμε σπάσει σε κομμάτια. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το βούτυρο, το γάλα, το κονιάκ, την κανέλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν με την σοκολάτα. Τραβάμε την γκανάζ από την φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, όχι όμως να σφίξει. Την απλώνουμε με μια σπάτουλα πάνω στον κορμό μας και τον βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα μέχρι να σφίξει η γκανάζ. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου