Υλικά:
5 Πιπεριές Φλωρίνης
3 Σκελίδες σκόρδο
1 Κιλό στραγγιστό γιαούρτι
4 Κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
4 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και βγάζουμε τα σπόρια τους. Τις ακουμπάμε σε ένα ταψάκι που έχουμε προηγουμένως στρώσει με λαδόκολλα. Τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. Μόλις δούμε οτι η πέτσα έχει ξεκολλήσει απο την σάρκα τους και έχουν αρχίσει να παίρνουν χρώμα, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι, βάζουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και ρίχνουμε δυο πρέζες αλάτι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.
Τις τέσσερις από τις πέντε πιπεριές τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Αδειάζουμε το μείγμα στο γιαούρτι. Την τελευταία πιπεριά την ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε και αυτή στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου