Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Ρυζόγαλο με κονιάκ, πορτοκάλι και μαύρη ζάχαρη.


Παίρνουμε το παραδοσιακό ρυζόγαλο της μαμάς και το αλλάζουμε τα φώτα! Βάζουμε λίγο ξύσμα πορτοκάλι, μια ιδέα κονιάκ, μαύρη ζάχαρη αντί για κανονική και ελαφρύ γάλα αντί για πλήρες! Γίνεται πεντανόστιμο!

Υλικά:
Μισή κούπα ρύζι γλασέ
Μιάμιση κούπα νερό
2 Κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
2 Βανίλιες
4 Κούπες γάλα 1.5% λιπαρά
Μισή κούπα μαύρη ζάχαρη
1/4 της κουταλιάς του γλυκού αλάτι
Ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
Κονιάκ

Εκτέλεση:
Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το αλάτι, σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει όλο το νερό.

Από το γάλα μας κρατάμε 1/4 της κούπας και διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουερ και τις βανίλιες. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα το ρύζι, λίγο κονιάκ (μισό καπάκι του μπουκαλιού του) και το ξύσμα, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

Κατόπιν ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς για 5 με 8 λεπτά μέχρι να χυλώσει το μείγμα μας. Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν σκεπάζουμε με ζελατίνα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου