Υλικά:
500 γραμμάρια μανιτάρια Πλευρώτους σε φιλέτο
2 Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 Κουταλιά της σούπας βασιλικό ξερό
2 Κοφτές κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
2 Κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
1 Ποτήρι του κρασιού ημίγλυκο κόκκινο κρασί
2 Κύβοι κοτόπουλου
Ελαιόλαδο - Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα ζάχαρη. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέγεθος μπουκιάς και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν το νερό τους και να στεγνώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να χάσει το αλκοόλ του.
Προσθέτουμε τα καρότα, την ντομάτα, το σκόρδο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, την πάπρικα, τον πελτέ, του κύβους, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 2 λίτρα νερό. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε για 45 λεπτά μέχρι να χυλώσει ελαφρά η σούπα μας και να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου