Υλικά:
1 Κούπα μαύρη ζάχαρη
1 Ποτήρι σπορέλαιο
1 Ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Μισή κούπα καρύδια τριμμένα
1 Σφηνάκι κονιάκ
1/3 της κουταλιάς του γλυκού κανέλα
2 Βανίλιες
1 Αυγό
125 γραμμάρια σοκολάτα υγείας τριμμένη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με το λάδι. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα, την σοκολάτα, τα καρύδια, τις βανίλιες, το κονιάκ, την κανέλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι σε δόσεις και χτυπάμε το μείγμα συνεχώς. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα λείο και παχύρρευστο μείγμα. Υπάρχει περίπτωση να μην χρειαστεί όλο το αλεύρι μας. Δεν θέλουμε να είναι νερουλό, ούτε και πολύ πηχτό.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι ή μια φόρμα για κέικ. Το αλευρώνουμε καλά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς, χωρίς αέρα. Το κέικ μας θα είναι έτοιμο όταν βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του μέχρι κάτω και όταν το βγάλουμε δεν θα έχει άψητο μείγμα επάνω του.
Το αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή όποιο άλλο υλικό της αρεσκείας μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου