Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Πιτσομελέτα!



Πίτσα ή ομελέτα φούρνου; Γιατί όχι και τα δύο; Πάντρεμα λοιπόν!

Υλικά:
1 Μικρό πακέτο αφράτης ζύμης Pillsbury για πίτσες
1 Κουταλιά της σούπας κέτσαπ Heinz
1 Κουταλιά της σούπες ντομάτα πελτέ
2 Πρέζες γλυκάνισο
6 Φέτες φιλέτο γαλοπούλας
3 Μικρά λουκάνικα κοτόπουλο κομμένα σε ροδέλες
1 Μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 Πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
300 γραμμάρια mix τυριών για πίτσα
6 αυγά
1 Κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Αλάτι - Πιπέρι - Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό ορθογώνιο ταψάκι που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο, απλώνουμε την ζύμη μας και φροντίζουμε ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά του σε ένα δάχτυλο ύψος. Φυσικά αν θέλουμε δεν παίρνουμε έτοιμη ζύμη και φτιάχνουμε την δικιά μας.

Σε ένα μπολ με ελάχιστο νερό, ανακατεύουμε καλά τον πελτέ, την κέτσαπ και το γλυκάνισο, μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαφρώς πηχτή σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και την απλώνουμε στην ζύμη μας.

Πάνω από την σάλτσα απλώνουμε τις φέτες γαλοπούλας, έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια της ζύμης. Από πάνω τους προσθέτουμε σκόρπια τα λουκάνικα και μετά την πιπεριά και τα μανιτάρια. Στην συνέχεια απλώνουμε απο πάνω τους το mix τυριών.

Χτυπάμε τα αυγά με 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ, την ρίγανη και λίγο αλάτι. Αδειάζουμε σιγά σιγά τα αυγά πάνω στο mix τυριών, προσέχοντας να πάνε παντού σε όλη την πίτσα. Τα αυγά θα απορροφηθούν μέσα στα υλικά μας, αλλά αυτό δεν μας πειράζει. Κουνάμε ελαφρά το ταψί να πάνε παντού και με ένα πιρούνι ή κουτάλι πιέζουμε ελαφρά όλη την επιφάνεια της πίτσας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου