Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ρεβίθια φούρνου με τόνο και καλαμπόκι.


Υλικά:
1 πακέτο ρεβίθια
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 Κονσέρβες τόνο σε νερό
1 Μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά της σούπας κίμυνο
2 Κουταλιές του γλυκού δυόσμο
Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
1 Κύβο λαχανικών
1 Κουταλιά της σούπας σόδα
Ελαιόλαδο - Αλάτι


Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια μας σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και την σόδα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε εκεί μέχρι την επόμενη μέρα που θα τα μαγειρέψουμε. Πριν τα χρησιμοποιήσουμε τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα που την έχουμε αφήσει να κάψει σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το κύμινο. Σοτάρουμε 1 λεπτό το κύμινο για να βγάλει τα αρώματα του και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο γιατί το κρεμμύδι θα τραβήξει αμέσως αυτό που είχαμε βάλει. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνουμε τον τόνο και το καλαμπόκι. Σοτάρουμε ανακατεύοντας καλά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και τον δυόσμο. Σοτάρουμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Το τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε το φαγητό μας και στην συνέχεια το αδειάζουμε σε ένα φαρδύ ταψάκι. Το απλώνουμε καλά, αλατίζουμε, βάζουμε και τον κύβο.

Ρίχνουμε λίγο νερό στην κατσαρόλα που σοτάραμε τα υλικά μας για να πάρει οτι έχει απομείνει από υγρά και υλικά και τα ρίχνουμε και αυτά στο ταψάκι. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να καλυφτεί το φαγητό μας. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και στους 180 βαθμούς, για μια ώρα. Μόλις συμπληρωθεί η μια ώρα το ξεσκεπάζουμε, το ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στον φούρνο για ακόμη 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου