Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Μπάμιες με πορτοκάλι και κρέμα γάλακτος.


Υλικά:
Μισό κιλό μπάμιες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες
2 Καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 Κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό και ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
1 Κουταλιά της σούπας μέλι
3 Κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
1 Ντομάτα
2 Κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
200ml Κρέμα γάλακτος
1 Κύβο λαχανικών
1 Κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
Ελαιόλαδο - Αλάτι


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις μπάμιες και το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το ξύδι και ρίχνουμε τις μπάμιες σε ένα σουρωτήρι. Τις αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον μισή ώρα.
(Αν οι μπάμιες μας είναι κατεψυγμένες τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν πρώτα.)

Ζεστένουμε λίγο ζεστό νερό σε ένα μπρίκι και διαλύουμε καλά σε αυτό τον κύβο λαχανικών.

Βάζουμε την ντομάτα στο μπλέντερ και την κάνουμε πολτό. Τον ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί ο πελτές.

Ραντίζουμε ένα μικρό ταψάκι με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Ρίχνουμε το μείγμα ντομάτας-πορτοκαλιού, τον ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε τις μπάμιες. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε τα υλικά μας να ενωθούν.

Σκεπάζουμε το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Μόλις συμπληρωθεί η μια ώρα, ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας, ΔΕΝ ανακατεύουμε, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα μέχρι να τραβήξουν τα υγρά του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου