Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Χυλοπίτες με κοτόπουλο.



Υλικά:
Δυο μπούτια κοτόπουλο μαζί με την πέτσα τους
1 Κρεμμύδι
1 Σκελίδα σκόρδο
1 Κουταλιά του γλυκού κύμινο
2 Κουταλιές του γλυκού πάπρικα + Μισή για τις χυλοπίτες
Μισό μπουκάλι σόγια σως
250 γραμμάρια χυλοπίτες
1 Κύβο κοτόπουλο
Ελαιόλαδο - Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου, την πάπρικα, το κύμινο, την σόγια σως, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και το σκόρδο ωστε να γίνουν πολτός. Τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά ωστε η μαρινάδα μας να πάει παντού. Το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Σε ένα μικρό ταψάκι αδειάζουμε το κοτόπουλο μαζί με την μαρινάδα του και προσθέτουμε 1/4 της κούπας νερό. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Μόλις συμπληρωθεί η μια ώρα ξεσκεπάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά ώστε να τραβήξει τα πολλά υγρά, αλλά όχι να στεγνώσει.

Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, αλλά στο νερό μας πριν πάρει βράση, έχουμε προσθέσει την μισή κουταλιά πάπρικα, τον κύβο και λίγο αλατοπίπερο. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Αφαιρούμε από το κοτόπουλο την πέτσα του και την ρίχνουμε στο μπλέντερ. Σουρώνουμε με ένα πολύ ψιλό σουρωτήρι το ζουμί από το ψημένο κοτόπουλο ώστε να μείνουν πίσω τα στερεά υλικά της σάλτσας και να φύγει το λάδι και το λίπος τα οποία τα πετάμε. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά που έμειναν  στο μπλέντερ μαζί με την πέτσα και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν σε μια πηχτή σάλτσα. Αδειάζουμε την σάλτσα μέσα στις χυλοπίτες.

Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μπουκιές και το ρίχνουμε μέσα στις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά μας και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου